
Mandlovo-kokosové sušenky plněné banánovou zmrzlinou
Zkoušeli jste už někdy naplnit cookies zmrzlinou? Pokud je vaší odpovědí ne, tak tento recept rozhodně musíte vyzkoušet. Navíc v této zdravé verzi jsou tyto mandlovo-kokosové sušenky plněné banánovou zmrzlinou dokonce i nutričně hodnotné a výživné.
Na tento jednoduchý dezert potřebujeme pouze 5 surovin a několik minut času. Má vysoký obsah vlákniny, mikronutrientů, ale také zdravých tuků obsažených v mandlích a kokosu.
Nadýchané mandlovo-kokosové sušenky jsou bez mouky a lepku, vyrobené pouze ze 4 surovin, a to z mandlové mouky (můžete ji koupit nebo vyrobit semletím mandlí), kokosu, bílků a medu. Jsou jemňoučké a velmi chutné, rezonuje v nich příjemná chuť kokosu a mandlí. Příprava zdravé banánové zmrzliny (nazývaná jako nicecream) je ještě jednodušší - banán stačí nakrájet, zamrazit a před podáváním rozmixovat na hustou zmrzlinu. Následně jí naplníme upečené cookies a můžeme hned vychutnat náš zdravý zmrzlinový sendvič. V případě zájmu můžeme do zmrzliny přidat i proteinový prášek (nejlépe banánový, vanilkový nebo kokosový) a zvýšit tak obsah bílkovin v dezertu.
Vyzkoušejte tento zdravý zmrzlinový sendvič s banánovou zmrzlinou, na léto je jako stvořené.
Ingredience
- 100g mandlové mouky (doporučuji tuto)
- 30g kokosu (doporučuji tento)
- 3 bílky
- 1-2 PL medu (doporučuji tento)
- 3 banány
Postup
- Banány nakrájíme na kolečka a dáme zamrazit do mrazáku alespoň na 8 hodin.
- V misce vyšleháme bílky do pěny a následně do nich přimícháme mandlovou mouku, kokos a sladidlo.
- Těsto jemně zamícháme a pokládáme lžící na plech vyložený papírem na pečení. Z těsta by vám mělo vyjít 10 sušenek.
- Sušenky pečeme zhruba 20 minut na 200 stupňů dohněda.
- Hotové sušenky necháme vychladnout a následně je naplníme banánovou zmrzlinou, kterou jsme připravili rozmixováním zmražených banánů v kuchyňském robotu.

Čas přípravy | 30 minut | |
Vydatnost | 5 porcí |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 238 KCal | |
Sacharidy | 20 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bílkoviny | 8 g | |
Tuky | 14 g |