ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Chod
Preference
Alergeny
Surovina
ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Mandlové housky plněné jahodami a kokosovou šlehačkou

Mandlové housky plněné jahodami a kokosovou šlehačkou

Tyto na pohled velmi milé mandlové žemličky plněné jahodami a kokosovou šlehačkou jsou zdravé, bezlepkové a vhodné například i jako dezert na Valentýna. Jejich příprava je skutečně jednoduchá a chuť božská! Mají příjemnou mandlovou chuť, jsou jemné a v kombinaci s jahodami a šlehačkou připravenou z kokosového mléka se postarají o výjimečnou atmosféru jakéhokoli svátku.

Pokud nemáte přístup k čerstvým jahodám, můžete použít i banány či libovolné mražené ovoce. Fantazii se ani zde meze nekladou. Tento recept na další zdravý dezert z dílny Fit receptů, je navíc nízkosacharidový a plný zdravých tuků. Pokud jste ještě nezkoušeli udělat si takovou fantastickou kokosovou šlehačku, právě toto je ten správný dezert a čas!

Máte doma někoho, kdo je alergický na vajíčka? Žádný problém, protože je lze nahradit v tomto receptu mletými lněnými semínky a vodou. U běžných receptů je občas náročné nahradit alergeny, ale u některých je to zase hračka. Tyto zdravé mandlové žemličky jsou slazené medem a chutnat budou určitě každému. Mýtus, že zdravé dezerty nejsou chutné, je opět jednou zažehnán.

1 hrnek = 250 ml

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).

Ingredience

  • 2 hrnky mandlové mouky
  • 1/4 hrnku špaldové mouky (lze nahradit mandlovou moukou)
  • 4 PL rozpuštěného kokosového oleje (doporučuji tento)
  • 3 lžíce medu
  • 2 vejce (nebo 2 PL mletých lněných semínek + 6 PL vody)
  • 1/2 ČL prášku do pečiva (lze použít i bez lepku pro bezlepkovou verzi)
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu nebo zrníčka z 1 vanilkového lusku
  • špetka mořské soli
  • jahody
  • kokosové mléko v konzervě (plnotučné)
  • 2 PL medu

Postup

  1. Kokosové mléko v konzervě necháme přes noc ztuhnout v lednici.
  2. V misce smícháme mandlovou mouku se špaldovou, přidáme prášek do pečiva, sůl a zamícháme.
  3. V další misce smícháme vejce s vanilkovým extraktem, rozpuštěným kokosovým olejem a medem.
  4. Směs smícháme se sypkými surovinami.
  5. Když máme připravené homogenní těsto, tvarujeme z něj kuličky, ktrerá pokládáme na plech vyložený papírem na pečení.
  6. Před pečením je lehce zatlačíme rukou.
  7. Jeden kus housky by měl být tvořen ze dvou tenčích houstiček.
  8. Housky pečeme 15-20 minut na 180 °C. Po dopečení je necháme vychladnout.
  9. Jahody omyjeme a nakrájíme na kousky.
  10. Kokosové mléko vyndáme z lednice a použijeme z něj jen hustou bílou hmotu, která se vytvořila na jeho povrchu.
  11. Smícháme ji s medem (nebo jiným sladidlem, podle zkušeností).
  12. Na závěr naplníme dvě mini houstičky jahodami s kokosovou šlehačkou a podáváme.
Kniha Fit recepty 2
Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).
Koupit knihu
Čas přípravy30 minut
Vydatnost6 porcí
Nutriční hodnoty/ 1 porce
KCal410 KCal
Sacharidy23 g
Vláknina4 g
Bílkoviny11 g
Tuky31 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu