ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Křupavé zapékané müsli (granola) z ovesných vloček, pohanky a quinoy

Křupavé zapékané müsli (granola) z ovesných vloček, pohanky a quinoy

Pokud máte rádi křupavé zapékané müsli, tento recept na domácí müsli si určitě oblíbíte. Navíc je to skvělé a nutričně hodnotné jídlo ve kterém můžete využít i pohanku, quinou a chia semínka. A to bez zbytečně přidaného vysokého množství cukru a konzervantů. Müsli je křupavé a drží v kouscích zejména díky kokosovému oleji, jablečnému pyré, které je spojené s proteinovým práškem nebo sušeným mlékem. Na takovou snídani se vyplatí se těšit.

Müsli zbožňuji, ale produkty nabízené v obchodech mě zklamaly svým někdy až šíleně vysokým obsahem cukru, tuku, konzervačních látek a někdy i různých barviv. Proto jsem se rozhodla vyrábět zapékané müsli doma a řeknu vám, lepší müsli než to moje jsem ještě nejedla. Kromě tohoto müsli doporučuji i: Křupavé zapékané müsli bez přidaného tuku a cukru

Příprava je zcela jednoduchá, je třeba jen müsli sledovat v troubě a promíchávat, aby se nám nespálilo. Přidat do něj můžete cokoli podle vlastní chuti a máte také kontrolu nad množstvím přidaného sladidla. Už však samotné použití kvalitního medu je obrovským vylepšením. Množství použitých ingrediencí můžete také regulovat podle sebe a věřím, že pokud se jednou pustíte do přípravy svých vlastních, domácích zdravých fit müsli, budete je dělat stále. Obzvláště pokud máte doma milovníky sladké snídaně - jídlo má být přece chutné, ale i hodnotné pro naše tělo a zdraví.

Perfektní jsou samostatně, ale božsky chutnají i s mlékem, speciálně s rostlinnými mléky jako je kokosové či mandlové.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. V míse smícháme veškeré ingredience a tuto müsli směs v tenké vrstvě rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení.
  2. Müsli pečeme 35-45 minut na 165 °C ovšem nezapomeneme každých 10 minut je zlehka promíchat a zkontrolovat, aby nevznikly velké slepené kusy.
  3. Pokud je trouba výkonnější a müsli se začíná připékat, vyndáme je již po 30-35 minutách.
  4. Dopečené zlatavé müsli necháme úplně vystydnout.
  5. Nalámeme ho na kousky, které můžeme skladovat v uzavřené nádobě.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy50 minut
Vydatnost5 porcí
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal280 KCal
Sacharidy30 g
Vláknina6 g
Bílkoviny11 g
Tuky12 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu