ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Expresní tiramisu do sklenice (plné bílkovin)

Expresní tiramisu do sklenice (plné bílkovin)

Vyzkoušejte tento recept na expresní tiramisu do sklenice. Hotové ho budete mít do 10 minut a vychutnat si jej můžete také jako snídani.

Toto tiramisu je plné bílkovin a díky xylitolu a sušenkám Gullón Sugar Free si jej připravíte bez cukru. Vyzkoušejte, chutná famózně!

Na tento tiramisu fit recept budete navíc potřebovat jen pár surovin. Tiramisu dezert doporučuji dát po přípravě do chladničky alespoň na 2 hodiny – sušenky tak krásně nasáknou chutí kávy a změknou.

Recepty na rychlé dezerty se sejdou při příchodu nečekané návštěvy, nebo jen tak, když máte chuť na něco sladkého, nejlépe ihned! Pokud také milujete tiramisu, určitě tento recept zkuste. Dobrou chuť :)

Ingredience

  • 250 g roztíratelného nízkotučného tvarohu
  • 150 g cream cheese light (syrokrém)
  • 80 g sušenek Gullón Sugar Free Shortbread (doporučuji tyto)
  • 40 g xylitolu nebo erytritolu
  • 1 ČL kakaa
  • 1 ČL vanilkové pasty
  • 1 espresso

Postup

  1. Ve větší misce si spolu smícháme tvaroh s cream cheese, xylitolem a vanilkovou pastou.
  2. Krém pořádně rozmícháme pomocí metličky, aby v něm nezůstaly žádné hrudky.
  3. Potom do dvou sklenic vrstvíme střídavě sušenky, které pokapeme trochou připraveného espressa, s hotovým krémem.
  4. Nakonec sklenice posypeme práškovým kakaem přes sítko.
  5. Tiramisu sklenice můžeme podávat ihned nebo je nechat odležet v chladničce, díky čemuž sušenky změknou a lépe nasáknou chutí kávy.
Čas přípravy10 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty /
KCal370 KCal
Sacharidy40 g
Vláknina2 g
Bílkoviny25 g
Tuky8 g
...
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu

✉️ Send me your favorite recipe.

Do you like to cook healthy and want to publish your favorite recipe on ZdravéFit Recepty?
Email it to me and I will be happy to try it and publish it.