
Celozrnné jablkové knedlíčky
Na podzim jsou vděčná jídla z jablek, kdy je jejich sezóna a můžete z nich připravit jídla plná vitaminů, která jsou zdravá a rychlá na přípravu. Tyto celozrnné jablečné knedlíčky obsahují minimum surovin, proto si je uvaříte jednoduše a rychle.
Jablko zásobí tělo energií a dobře vás zasytí. Jeho účinky a obsah vitamínů blahodárně působí na lidský organismus a účinně si poradí i s různými zdravotními obtížemi. Celozrnné jablečné knedlíčky navíc nezatíží vaši štíhlou linii, protože jablko je lehce stravitelné, plné vlákniny, podporuje trávení, pročistí organismus a účinkuje ve prospěch hubnutí. Spolu s celozrnnou moukou vytvoří jablka chutné, sladké hlavní jídlo plné vlákniny.
Lahodná - klidné podzimní večery navozující - vůně skořice v kombinaci s jablkem dotváří skvělou chuť knedlíků. Navíc i skořice podporuje trávení, protože zrychlí váš metabolismus, již malé množství zažene chuť na sladké a udrží vaše tělo fit. Jablko a skořice jsou například výbornou dvojicí podporující detox.
Vyzkoušejte tento skutečně rychlý a jednoduchý recept na zdravé a fit celozrnné jablečné knedlíčky, které obohatí vaše tělo i chuťové pohárky o parádní zážitek. Podávat je můžete například posypané mletými ořechy či tvarohem.
Ingredience
- 500g jablek (3 větší)
- 140g celozrnné hrubé mouky (doporučuji tuto)
- skořice (doporučuji tuto cejlonskou)
Postup
- Jablka nastrouháme na strouhadle, smícháme s moukou a skořicí a necháme odležet v lednici zhruba hodinu.
- Potom z hmoty tvarujeme kuličky zhruba o velikosti golfového míčku, obalíme v troše celozrnné mouky a vaříme ve vařící, osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.

Čas přípravy | 15 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 352 KCal | |
Sacharidy | 64 g | |
Vláknina | 12 g | |
Bílkoviny | 10 g | |
Tuky | 2 g |