
Avokádovo-kakaové cookies bez mouky
Dopřejte si a ochutnejte zdravé avokádo s originální čokoládovou chutí v podobě cookies. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na vláčné avokádovo-kakaové cookies bez mouky, které doma zbožňujeme. Avokáda si v tomto receptu ani nevšimnete, je to skvělá zdravá náhrada mouky či tuku, které do těchto sušenek přidávat nemusíte.
Tyto avokádovo-kakaové cookies jsou zdravou verzí klasických cookies a navíc plné vlákniny, vitamínů, minerálů a také bílkovin. Jsou poměrně nízkokalorické a vhodné i pro vegany. Klidně si je můžete dát i k snídani jako chutný vyvážený start do nového dne, navíc neobsahují žádný škrob, přidaný tuk, ani mouku. Recept je tak vhodný i pro celiaky. Třtinový cukr můžete nahradit kokosovým, případně xylitolem.
Všechny suroviny spolu vytvářejí dokonalou a vyváženou chuť a vláčnou konzistenci. Spojení avokáda a kakaa přece nikdy nemůže zklamat. Přináším vám rychlý a snadný recept na jemné a vláčné avokádovo-kakaové cookies, které jsou chutné, čokoládové a avokádo v nich můžete považovat za tajnou přísadu, kterou jen tak lehce nikdo neuhodne.
Tip ode mě: Naplňte upečené cookies tvarohem nebo jogurtem a takzvané zdravé a chuťově výborné oreo bez mouky máte hotové.
Ingredience
- 2 zralá avokáda
- 5 PL třtinového cukru
- 3 PL kakaa (doporučuji tohle)
- 4 PL vody
- špetka prášku do pečiva
- kokos, ořechy, sušené rozinky nebo brusinky (volitelné)
Postup
- Avokádo zbavíme slupky i pecky a spolu s ostatními surovinami jej v mixéru rozmixujeme dohladka.
- Těsto ochutnáme a v případě potřeby ještě přidáme cukr nebo kakao.
- Jestliže chcete, můžete do těsta přidat i nadrobno nasekané ořechy, kokos nebo sušené ovoce.
- Vzniklé těsto dávkujeme lžící na plech vyložený papírem na pečení do tvaru cookies.
- Cookies pečeme 15-20 minut na 170 stupňů.
- Vyjměte je, když na povrchu začínají vráskovatět.
- Hotové cookies můžeme naplnit tvarohem/jogurtem.

Čas přípravy | 25 minut | |
Vydatnost | 12 cookies |
Nutriční hodnoty/ 1 cookie | ||
KCal | 50 KCal | |
Sacharidy | 4 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bílkoviny | 1 g | |
Tuky | 4 g |