Máte rádi domácí rybí pomazánky? V takovém případě si tento 5minutový recept musíte uložit. Výborná 5minutová pomazánka ze šprotů s olivami vám zalahodí svojí chutí, jednoduchostí přípravy a navíc vašemu tělu poskytne i dávku bílkovin, zdravých tuků a s nimi i omega 3 mastných kyselin.
Namísto másla v pomazánce použijeme nízkotučný roztíratelný tvaroh, který dodá pomazánce svěžejší chuť a bílkoviny. Do pomazánky si můžete případně přidat i kousky sušených rajčat či nasekanou bazalku nebo jiné bylinky (pažitka či kopr).
Pomazánku jsem připravovala z evidentně chutných uzených šprotů SOKRA v olivovém oleji, které vytvářejí její výraznou chuť. Šproty jsou zároveň skvělým zdrojem vitamínů A, D, E a velkého množství minerálních látek v čele s vápníkem, zinkem, jódem, železem a selenem.
Tuto pomazánku doporučuji skladovat v uzavřené nádobě a spotřebovat do 3 dnů. Nejlépe chutná po odležení v ledničce alespoň 2 hodiny (její chutě se krásně propojí).
Šprotová pomazánka je také skvělá jako výrazný dip ke krekrům či nakrájené zelenině. Případně s ní můžete potřít tortillu, naplnit ji oblíbenou zeleninou a jednoduše srolovat. Zkuste, pokud máte rádi rybí pochoutky, jistě vám zachutná.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!