ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Vajíčková pizza kapsa

Vajíčková pizza kapsa

Plněná vajíčková pizza kapsa je fit recept perfektní na oběd či večeři. Pokud vám již dochází inspirace na nová jídla z vajíček, pojďte tento recept vyzkoušet. Jsem si jistá, že vám bude chutnat.

Originální pizza kapsa, nazývaná calzone, pochází z italské Neapole. Je to v podstatě plněné a pečené pizza těsto. Naplnit ji můžete v podstatě jakýmikoli surovinami, ale nejčastěji se používají suroviny, které jdou i na pizzu. V tomto receptu jsem použila moji oblíbenou kombinaci, ale klidně si s náplněmi vyhrajte podle vlastních představ. Perfektně může posloužit například i špenát, čerstvá mozzarella, rajčata, kuřecí nebo jiné maso, tuňák, zelenina, vajíčka či ricotta.

Já jsem však recept na pizza kapsu trochu obměnila a připravila jsem dietnější verzi bez kynutí. Hlavní složky receptu na těsto tvoří vajíčka a celozrnná špaldová mouka. Dokážeže si tedy představit, že těsto nechutná stejně jako u klasické calzone, ovšem myslím, že se mi podařila. Tato vajíčková pizza kapsa chutná výtečně. Buďte však připraveni na chuť vajíček! :)

Tato pizza kapsa z vajec má úžasně křupavou vnější část a uvnitř na vás čeká překvapení v podobě neodolatelné kombinace surovin. Z uvedeného receptu vytvoříte jednu velkou a sytou porci. Na večeři mnohým pravděpodobně postačí i polovina této pizza kapsy.

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Ingredience

  • 3 vejce
  • 60 g celozrnné špaldové mouky (nebo pohankové) (doporučuji tuto)
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL oregana
  • na náplň:
  • 30 g rajčatového protlaku
  • 1 PL vody
  • 70 g kvalitní šunky
  • 50 g hub (např. žampionů)
  • 30 g strouhané mozzarelly
  • 30 g kukuřice

Postup

  1. Všechny suroviny na vajíčkové pizza těsto pořádně smícháme dohromady.
  2. Následně těsto nalijeme do dortové formy vystlané pečícím papírem (o průměru cca 26 cm).
  3. Těsto pečeme 20 minut při 190 stupních, přičemž ho v polovině pečení povytáhneme a rychle do něj uděláme pomocí vidličky několik dírek.
  4. Po 20 minutách těsto vyjmeme.
  5. Těsto potřeme rajčatovým protlakem.
  6. Na jednu polovinu těsta nakonec klademe nadrobno nakrájené houby, šunku, kukuřici a sýr.
  7. Pizza kapsu přeložíme na polovinu a dáme ji zapéct ještě na 10 minut při 190 stupních.
Čas přípravy45 minut
Vydatnost1 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal626 KCal
Sacharidy51 g
Vláknina10 g
Bílkoviny50 g
Tuky23 g
...
Lucia Wagner
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu