ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Těstoviny s pestem z červené řepy

Těstoviny s pestem z červené řepy

Tyto vynikající celozrnné těstoviny s pestem z červené řepy musíte vyzkoušet! Jsou nejen chuťově neodolatelné, ale zároveň jsou přímo pastvou pro oči. Připravte si je buď s kozím sýrem nebo brynzou a vaše chuťové pohárky explodují.

Pesto z červené řepy je opravdu jednoduché na přípravu, vše spolu stačí pouze rozmixovat dohladka, a je to. Nejzdlouhavější část receptu je vlastně jen čekání na to, než se červená řepa uvaří doměkka. Pesto z červené řepy je tedy opravdu hračka. Navíc jeho příprava nevyžaduje až tolik přidaného oleje či jiného tuku, ve srovnání s jinými druhy pest. Tím pádem má pesto z červené řepy méně tuku i celkových kalorií. Pokud chcete při přípravě tohoto receptu ušetřit čas, můžete si koupit už předvařenou červenou řepu - viděla jsem ji ve větších supermarketech.

V tomto receptu jsem použila celozrnné špagety, ale zvolit můžete i jakékoli jiné těstoviny, pro celiaky doporučuji například pohankové. Pokud byste chtěli tento recept v budoucnosti obměňovat, můžete těstoviny doplnit například o kuřecí maso, tuňáka, lososa či tofu.

Těstoviny s pestem z červené řepy si určitě připravte, jsem si jistá, že jimi ohromíte nejen sebe, ale i všechny jedlíky kolem vás :)

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Ingredience

  • 500 g celozrnných těstovin (například špagety) (doporučuji tyto)
  • 2 červené řepy
  • 1 menší hrst čerstvé bazalky
  • 1-2 PL olivového oleje (doporučuji tento)
  • 100 g kozího sýra (případně brynzy)
  • 50 g vlašských ořechů (nebo piniových oříšků) (doporučuji tyto)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, mletý pepř (dle chuti)

Postup

  1. Dvě bulvy červené řepy vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme je doměkka 40-60 minut, v závislosti na jejich velikosti.
  2. Těstoviny uvaříme ve vroucí a osolené vodě doměkka. Následně je scedíme.
  3. Uvařené červené řepy očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  4. V sekáčku (doporučuji tento) nebo v jiném mixéru je rozmixujeme dohladka spolu s očištěným česnekem, citronovou šťávou, ořechy, olivovým olejem, lístky bazalky, solí a pepřem.
  5. Nakonec smícháme hotové pesto s uvařenými těstovinami.
  6. Kozí sýr můžeme přidat buď nahoru na těstoviny, nebo jej do těstovin vmícháme tak, aby se rozpustil, díky tomu budou těstoviny ještě krémovější.
Čas přípravy70 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty /
KCal678 KCal
Sacharidy86 g
Vláknina12 g
Bílkoviny26 g
Tuky21 g
...
Lucia Wagner
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu