ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Těstoviny s pestem z červené řepy

Těstoviny s pestem z červené řepy

Tyto vynikající celozrnné těstoviny s pestem z červené řepy musíte vyzkoušet! Jsou nejen chuťově neodolatelné, ale zároveň jsou přímo pastvou pro oči. Připravte si je buď s kozím sýrem nebo brynzou a vaše chuťové pohárky explodují.

Pesto z červené řepy je opravdu jednoduché na přípravu, vše spolu stačí pouze rozmixovat dohladka, a je to. Nejzdlouhavější část receptu je vlastně jen čekání na to, než se červená řepa uvaří doměkka. Pesto z červené řepy je tedy opravdu hračka. Navíc jeho příprava nevyžaduje až tolik přidaného oleje či jiného tuku, ve srovnání s jinými druhy pest. Tím pádem má pesto z červené řepy méně tuku i celkových kalorií. Pokud chcete při přípravě tohoto receptu ušetřit čas, můžete si koupit už předvařenou červenou řepu - viděla jsem ji ve větších supermarketech.

V tomto receptu jsem použila celozrnné špagety, ale zvolit můžete i jakékoli jiné těstoviny, pro celiaky doporučuji například pohankové. Pokud byste chtěli tento recept v budoucnosti obměňovat, můžete těstoviny doplnit například o kuřecí maso, tuňáka, lososa či tofu.

Těstoviny s pestem z červené řepy si určitě připravte, jsem si jistá, že jimi ohromíte nejen sebe, ale i všechny jedlíky kolem vás :)

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Ingredience

  • 500 g celozrnných těstovin (například špagety) (doporučuji tyto)
  • 2 červené řepy
  • 1 menší hrst čerstvé bazalky
  • 1-2 PL olivového oleje (doporučuji tento)
  • 100 g kozího sýra (případně brynzy)
  • 50 g vlašských ořechů (nebo piniových oříšků) (doporučuji tyto)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, mletý pepř (dle chuti)

Postup

  1. Dvě bulvy červené řepy vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme je doměkka 40-60 minut, v závislosti na jejich velikosti.
  2. Těstoviny uvaříme ve vroucí a osolené vodě doměkka. Následně je scedíme.
  3. Uvařené červené řepy očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  4. V sekáčku (doporučuji tento) nebo v jiném mixéru je rozmixujeme dohladka spolu s očištěným česnekem, citronovou šťávou, ořechy, olivovým olejem, lístky bazalky, solí a pepřem.
  5. Nakonec smícháme hotové pesto s uvařenými těstovinami.
  6. Kozí sýr můžeme přidat buď nahoru na těstoviny, nebo jej do těstovin vmícháme tak, aby se rozpustil, díky tomu budou těstoviny ještě krémovější.
Kniha Obědy a večeře
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Koupit knihu
Čas přípravy70 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty/ 1 porce
KCal678 KCal
Sacharidy86 g
Vláknina12 g
Bílkoviny26 g
Tuky21 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu