Špenátové halušky ze špaldové mouky s brynzou a tvarohem
Sdílej tento recept s přáteli:
Zdravé špenátové halušky ze špaldové mouky s brynzou a tvarohem patří odteď jednoznačně mezi moje nejoblíbenější jídla. Jsou chutné, syté, jednoduché na přípravu a v této odlehčené verzi nabízejí i množství bílkovin, vlákniny a nutrientů. Určitě vám doporučuji tento recept vyzkoušet.
Tvaroh ve spojení s brynzou slouží v receptu nejen ke snížení tuku a zvýšení obsahu bílkovin, ale také celé jídlo osvěží. Zároveň jsou tyto špaldovo-špenátové halušky pořádně syté, avšak co je také důležité, nemám po nich pocit těžkého žaludku, jak to u mě bývá po klasických brynzových haluškách.
Na halušky potřebujete pouze 2 základní suroviny, a to špaldovou mouku a špenátový protlak. Ty smícháme s vodou, solí a těsto na špenátové halušky je hotové. Příprava celého jídla je tedy tak jednoduchá, že ji zvládne jakýkoli začátečník v kuchyni a to do 30 minut. Pro dosažení nejlepšího výsledku však nezapomeňte použít polohrubou špaldovou mouku.
Pojďte si o víkendu připravit toto chutné jídlo, připravené na zdravější způsob. Doplňte špenátové halušky kyselým mlékem a věřím, že jim nikdo neodolá.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!