ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Špenátové halušky ze špaldové mouky s brynzou a tvarohem

Špenátové halušky ze špaldové mouky s brynzou a tvarohem

Zdravé špenátové halušky ze špaldové mouky s brynzou a tvarohem patří odteď jednoznačně mezi moje nejoblíbenější jídla. Jsou chutné, syté, jednoduché na přípravu a v této odlehčené verzi nabízejí i množství bílkovin, vlákniny a nutrientů. Určitě vám doporučuji tento recept vyzkoušet.

Tvaroh ve spojení s brynzou slouží v receptu nejen ke snížení tuku a zvýšení obsahu bílkovin, ale také celé jídlo osvěží. Zároveň jsou tyto špaldovo-špenátové halušky pořádně syté, avšak co je také důležité, nemám po nich pocit těžkého žaludku, jak to u mě bývá po klasických brynzových haluškách.

Na halušky potřebujete pouze 2 základní suroviny, a to špaldovou mouku a špenátový protlak. Ty smícháme s vodou, solí a těsto na špenátové halušky je hotové. Příprava celého jídla je tedy tak jednoduchá, že ji zvládne jakýkoli začátečník v kuchyni a to do 30 minut. Pro dosažení nejlepšího výsledku však nezapomeňte použít polohrubou špaldovou mouku.

Pojďte si o víkendu připravit toto chutné jídlo, připravené na zdravější způsob. Doplňte špenátové halušky kyselým mlékem a věřím, že jim nikdo neodolá.

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 500 g polohrubé špaldové mouky (doporučuji tuto)
  • 450 g špenátového pyré (mraženého protlaku)
  • 300 ml vody
  • 1 ČL soli (doporučuji tuto)
  • 250 g brynzy
  • 250 g jemného tvarohu
  • trochu mléka (nebo kefíru)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. V misce smícháme špaldovou mouku se solí, vodou a rozmrazeným špenátovým protlakem.
  2. Ve velkém hrnci necháme přejít varem vodu, do které přidáme špetku soli a lžíci oleje (aby se halušky nelepily).
  3. Hotové hustší těsto házíme do vroucí vody a vaříme je, dokud noky nevyplavou na povrch (okolo 5 minut). Pak je přecedíme.
  4. Mezitím rozmícháme tvaroh s brynzou a mlékem, případně kefírem podle potřeby tak, abyste dosáhli požadované hustoty omáčky.
  5. Uvařené špenátové halušky podáváme teplé spolu s brynzovou omáčkou.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy30 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal648 KCal
Sacharidy74 g
Vláknina14 g
Bílkoviny42 g
Tuky16 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu