
Reisfleisch (německá rýže s masem)
Reisfleisch je recept pocházející z Německa a v překladu znamená rýžové maso. Maso je v něm připraveno na způsob hustého paprikáše, který se nakonec smíchá s uvařenou rýží, která krásně nasákne omáčku a chutě z masa.
Základem tohoto receptu je paprika, doporučuji použít mletou sladkou papriku, případně mix sladké a štiplavé mleté papriky. Do receptu můžete přidat i čerstvý rozmarýn, který mu dodá ještě větší šmrnc. Stejně tak, pokud vám alkohol a dodatečné kalorie z něj nedělají problém, můžete do omáčky k masu přidat i sklenku bílého suchého vína.
Reisfleisch doporučuji připravit s [rýží SOS Classic] (https://www.ricesos.com/cs/ryze-sos-classic/?utm_source=CAMPAIGN&utm_medium=BLOG&utm_campaign=FitreceptyCZ), která má pro tento recept ideální strukturu. Nejsem zvyklá připravovat často jídla s vepřovým masem, ale do tohoto receptu je přímo ideální a dělá ho šťavnatým. Pokud ale nejste fanouškem vepřového masa, klidně ho můžete zkusit vyměnit za hovězí či krůtí maso.
Jako přílohu k tomuto jídlu doporučuji podávat kyselejší okurkový salát, mňam.
Ingredience
- 500 g vepřového karé (z ramene)
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 PL rajčatového protlaku
- 2 PL olivového oleje
- 2 PL mleté sladké papriky
- 200 g rýže SOS Classic (doporučuji tuto)
- 500 ml vody nebo vývaru
- 2 bobkové listy
- 1/2 ČL nového pepře
- 1 ČL soli
- pažitka
- rozmarýn (volitelné)
Postup
- Rýži pořádně propláchneme pod tekoucí vodou. Následně rýži zalijeme 500 ml vody nebo vývaru, přidáme 1/2 ČL soli a vaříme na mírném plamenu, dokud neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Ve druhém hrnci si na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli dosklovata.
- Pak přidáme papriku a několikrát promícháme.
- Následně do hrnce přidáme na malé kousky nakrájené maso a restujeme ho na silném plamenu přibližně 3 minuty, aby se ze všech stran zatáhlo.
- Přidáme bobkové listy, nové koření, rajský protlak, promícháme a přikryté maso dusíme přibližně 30 minut. Maso občas promícháme a pokud je to nutné, podlijeme trochou vody.
- Potom k masu přimícháme i prolisované stroužky česneku a vaříme ještě 5 minut.
- Nakonec smícháme uvařenou rýži s masem a do jídla přidáme i nasekanou pažitku, případně i rozmarýn.
Čas přípravy | 45 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 570 KCal | |
Sacharidy | 44 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bílkoviny | 25 g | |
Tuky | 32 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Obědy a večeřeBez lepkuBez ořechůRýžeBezlaktózové recepty na obědy a večeřeObědy a večeře s rýžíOběd a večeře s hovězím masemHovězí maso - fitness recepty s vysokým obsahem bílkovinBezlepkové recepty s hovězím masem bez moukyFitness recepty s rýžíBezlepkové fit recepty s rýží
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Diskuse k receptu
✉️ Send me your favorite recipe.
Email it to me and I will be happy to try it and publish it.