ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Reisfleisch (německá rýže s masem)

Reisfleisch (německá rýže s masem)

Reisfleisch je recept pocházející z Německa a v překladu znamená rýžové maso. Maso je v něm připraveno na způsob hustého paprikáše, který se nakonec smíchá s uvařenou rýží, která krásně nasákne omáčku a chutě z masa.

Základem tohoto receptu je paprika, doporučuji použít mletou sladkou papriku, případně mix sladké a štiplavé mleté papriky. Do receptu můžete přidat i čerstvý rozmarýn, který mu dodá ještě větší šmrnc. Stejně tak, pokud vám alkohol a dodatečné kalorie z něj nedělají problém, můžete do omáčky k masu přidat i sklenku bílého suchého vína.

Reisfleisch doporučuji připravit s [rýží SOS Classic] (https://www.ricesos.com/cs/ryze-sos-classic/?utm_source=CAMPAIGN&utm_medium=BLOG&utm_campaign=FitreceptyCZ), která má pro tento recept ideální strukturu. Nejsem zvyklá připravovat často jídla s vepřovým masem, ale do tohoto receptu je přímo ideální a dělá ho šťavnatým. Pokud ale nejste fanouškem vepřového masa, klidně ho můžete zkusit vyměnit za hovězí či krůtí maso.

Jako přílohu k tomuto jídlu doporučuji podávat kyselejší okurkový salát, mňam.

Ingredience

  • 500 g vepřového karé (z ramene)
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 PL mleté sladké papriky
  • 200 g rýže SOS Classic (doporučuji tuto)
  • 500 ml vody nebo vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 ČL nového pepře
  • 1 ČL soli
  • pažitka
  • rozmarýn (volitelné)

Postup

  1. Rýži pořádně propláchneme pod tekoucí vodou. Následně rýži zalijeme 500 ml vody nebo vývaru, přidáme 1/2 ČL soli a vaříme na mírném plamenu, dokud neabsorbuje veškerou tekutinu.
  2. Ve druhém hrnci si na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli dosklovata.
  3. Pak přidáme papriku a několikrát promícháme.
  4. Následně do hrnce přidáme na malé kousky nakrájené maso a restujeme ho na silném plamenu přibližně 3 minuty, aby se ze všech stran zatáhlo.
  5. Přidáme bobkové listy, nové koření, rajský protlak, promícháme a přikryté maso dusíme přibližně 30 minut. Maso občas promícháme a pokud je to nutné, podlijeme trochou vody.
  6. Potom k masu přimícháme i prolisované stroužky česneku a vaříme ještě 5 minut.
  7. Nakonec smícháme uvařenou rýži s masem a do jídla přidáme i nasekanou pažitku, případně i rozmarýn.
Čas přípravy45 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty /
KCal570 KCal
Sacharidy44 g
Vláknina2 g
Bílkoviny25 g
Tuky32 g
...
Lucia Wagner
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu