ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Pizza těsto ze lněných semínek

Pizza těsto ze lněných semínek

V současnosti můžete pizza těsto připravit opravdu z různých zajímavých a hlavně zdraví prospěšných surovin a úplně se tak vyhnout mouce, mléku a droždí. Opět je zde zdravý, chutný a jedinečný fit recept tentokrát na **zdravé bezlepkové pizza těsto ze lněných semínek **.

Lněné semínko pozitivně působí na lidský organismus širokou škálou vitamínů, minerálů, flavonoidů, nenasycených mastných kyselin, je plné vlákniny a lignanů. Prokazatelné jsou blahodárné účinky na zdraví člověka. Lněné semínko působí jako prevence, ale i jako důležitý prvek při léčbě rakoviny, autoimunitních onemocnění, aterosklerózy a ischemické choroby srdeční. Je to ověřená prevence a léčba vysokého krevního tlaku, cukrovky 2. typu a také prospěšně ovlivňuje zdraví tlustého střeva.

Pizza těsto ze lněných semínek je zdravé pohlazení pro váš organismus. Lněná semínka totiž dokáží snížit váš cholesterol a mají antioxidační a antitrombotické účinky. Nejlepších výsledků dosáhnete, pokud je přijímáte v (čerstvě) pomletého stavu. V receptu doporučuji použít doma namletá ​​lněné semínka, ne lněnou mouku - z mouky by těsto bylo příliš hutné.

Tuto zdravou lněnou pizzu nakonec obložte ingrediencemi, které sami milujete. Může to být rajčatová omáčka, šunka, sýr, houby, brokolice, špenát, tofu či olivy, cokoli máte na pizze rádi. Těsto obsahuje málo sacharidů a na druhé straně hodně vlákniny, bílkovin a zdravého tuku. Kvůli vysokému obsahu tuku, kalorií a vlákniny ho raději nesnězte celé sami ;)

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 1 HR mletých lněných semínek (doporučuji tyto)
  • 2 vejce
  • 50g strouhaného sýru
  • obloha (podle chuti)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Lněná semínka pomeleme (případně použijeme už mletá z obchodu), smícháme je s vajíčky a sýrem.
  2. Na plech dáme papír na pečení a rozetřeme na něj těsto do kruhového tvaru. Z uvedených surovin by mělo mít těsto průměr zhruba 25 cm, aby nebylo příliš tenké.
  3. Těsto dáme péct do trouby na 175 stupňů.
  4. Přibližně po 8 minutách ho vyndáme a pokládáme na něj vámi zvolenou oblohu.
  5. Těsto dáme opět péct na 15 minut.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy30 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal542 KCal
Sacharidy6 g
Vláknina22 g
Bílkoviny30 g
Tuky36 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu