ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Pečené bramborové placky s kyselým zelím

Pečené bramborové placky s kyselým zelím

Fit pečené bramborové placky s kyselým zelím jsou jednoduchým bezmasým jídlem, které musí vyzkoušet každý milovník jídel s kyselým zelím. Bramborovo-zelné placky jsou perfektní k příjemné večeři či lehčímu obědu. A ten rozpuštěný sýr uvnitř, mňam! Rozhodně se zařadily mezi moje nejoblíbenější recepty s kyselým zelím.

Klasické bramboráky s kyselým zelím se obvykle smaží. Já jsem je však chtěla připravit v takové dietnější fit verzi, která by byla stále chutná. A podařilo se! Pečené bramboráky vyšly na jedničku a vůbec nejsou ochuzené o skvělou chuť. V receptu můžete použít buď celozrnnou špaldovou mouku nebo pohankovou mouku, pro bezlepkovou verzi.

Pokud náhodou nechcete použít vajíčka, můžete je připravit i bez nich. V takovém případě však budou tyto bramborovo-zelné placky velmi tenké, a ne tak nadýchané. Co se s nimi dá udělat je, že je srolujete a naplníte oblíbenou náplní či dokonce brynzou. Hodí se k nim i tato .

Tyto pečené bramborové placky s kyselým zelím doporučuji podávat spolu s acidofilním mlékem nebo kefírem. Je to mňamka! Z uvedeného množství surovin uděláte 15 placek, které představují 2 syté porce.

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Ingredience

  • 5 nových brambor (500 g)
  • 300 g kysaného zelí
  • 2 vejce
  • 150 g strouhané mozzarelly (nebo jiného sýra)
  • 50 g celozrnné špaldové nebo pohankové mouky (doporučuji tuto)
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 ČL soli
  • špetka mletého kmínu, mletého pepře a oregana

Postup

  1. Brambory ve slupce uvaříme ve vroucí vodě doměkka (okolo 15-20 minut).
  2. Uvařené brambory necháme vychladnout, pak je oloupeme a v misce je rozmačkáme dohladka.
  3. Přidáme k nim kysané zelí zbavené nálevu a všechny zbylé suroviny. Těsto dobře promícháme.
  4. Z hotového těsta tvarujeme pomocí lžíce nebo ruky malé placky o tloušťce kolem 2 cm.
  5. Bramboráky ukládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Placky pečeme 30-35 minut při 190 stupních dozlatova, dokud nebudou pevné.
Kniha Obědy a večeře
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Koupit knihu
Čas přípravy60 minut
Vydatnost15 karbanátků
Nutriční hodnoty/ 1 karbanátek
KCal73 KCal
Sacharidy7 g
Vláknina2 g
Bílkoviny4 g
Tuky2 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu