ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Nepečený banánový dort „nebíčko“

Nepečený banánový dort „nebíčko“

U tohoto vynikajícího dortu doslova ověříte platnost výroku „nebe v ústech“. Pro ty, kteří neradi pečou, nebo pro ty, kteří mají rádi rychlé, zdravé a chutné dezerty, je tento nepečený banánový dort jako stvořený. Tato zdravý dort je bez mouky a bez cukru, místo nich jsou v receptu použity mandle, ovesné vločky a na oslazení datle a banány.

Zdravý korpus jen z banánů, mandlí, datlí (či rozinek) a ovesných vloček nám vytvoří základ pro dort plný vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů, bez zbytečných cukrů, takže máte jistotu propojení chutných ingrediencí s ohledem na tzv. štíhlé mlsání :)

Arašídové máslo je pro mě top co se týká přírodního slazení a lahodné, krémové chuti. V kombinaci s tvarohem a datlemi vytvoří na dortu neopakovatelnou, živinami nabitou vláčnou polevu a sladkou jemnou chuť, která zcela vystihuje název tohoto receptu: nepečený banánový dort „nebíčko“.

Pokud máte rádi jemný tvaroh, lahodnou chuť arašídového másla, křupavé mandle, banány, sladké datle, bezlepkové ovesné vločky a nejlépe vše spolu najednou, určitě zkuste tento nepečený banánový dort. Doporučuji jej jako zdravý dezert například po cvičení, ale skvěle zastoupí i nutričně vyváženou sladkou snídani či svačinu.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Mandle spolu s ovesnými vločkami rozmixujeme v mixéru co nejvíce dohladka.
  2. Přidáme datle nebo sušené rozinky a mixujeme, dokud se suroviny nepropojí a nevznikne nám těsto. Pokud to jde těžko, případně je výsledné těsto příliš drobivé, přidáme do těsta ještě 1-2 lžíce vody.
  3. Hotové těsto natlačíme do dortové formy, případně jiné (množství surovin je vhodné na formu s průměrem 15 cm).
  4. Na těsto následně pokládáme nakrájené nebo rozmačkané banány.
  5. Polevu připravíme rozmixováním tvarohu, datlí a arašídového, případně mandlového másla v mixéru dohladka.
  6. Hotovou polevu natřeme na koláč a dáme jej ztuhnout do lednice alespoň na 8 hodin.
  7. Pokud se bude při krájení koláč náhodou rozpadávat, dejte ho na pár minut do mrazáku.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy15 minut
Vydatnost6 krajíců
Nutriční hodnoty / 1 krajíc
KCal285 KCal
Sacharidy31 g
Vláknina7 g
Bílkoviny12 g
Tuky13 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu