
Nejlepší zdravé křupavé cizrnové cookies bez mouky
Název receptu opravdu neklame - tyto cookies budou opravdu ty nejlepší zdravé cookies s křupavými okraji a pružným vnitřkem, jaké jste kdy jedli. Oproti běžným cookies navíc obsahují mnohem méně sacharidů, více bílkovin, vlákniny a zdraví prospěšných látek.
Neodolatelnou křupavost v těchto fit cookies zabezpečíme použitím kokosového oleje ve správném množství. Pokud v receptu nechcete použít med ani třtinový cukr, klidně je nahraďte nízkokalorickým xylitolem či stévií.
Pokud doma stále nemáte cizrnovou mouku, určitě si ji už pořiďte, minimálně kvůli tomuto skvělému receptu. Ale vyčarovat z ní dokážete i jiné zdravé kreace - na své stránce nabízím mnoho zdravých receptů s cizrnovou moukou, včetně domácích bezlepkových těstovin, italských socca úžasných placek, mrkvových taštiček a dokonce i chutných bezlepkových halušek. Pokud máte dobrý mixér, dokážete si ji připravit i doma, ale koupíte ji i ve velkých supermarketech a přes internet.
Určitě tyto zdravé cizrnové cookies bez lepku, mléka a vajec vyzkoušejte, věřím, že se do nich zamilujete alespoň tak, jako my. Já do těchto cookies nejraději přimíchávám i sušené brusinky a kousky hořké čokolády. Mňam. Tyto volitelné suroviny však nejsou započítány do nutričních hodnot.
1 hrnek = 250 ml
Ingredience
- 1,5 HR cizrnové mouky (doporučuji tuto)
- špetka mořské soli (doporučuji tuto)
- 1 ČL prášku do pečiva
- 5-6 PL kokosového oleje (odměřte po rozpuštění) (doporučuji tento)
- 5-6 PL medu/třtinového cukru (doporučuji tento)
- špetka stévie v prášku (volitelné)
- 1 ČL vanilkového extraktu (doporučuji tento)
- 2-4 ČL vody (v případě potřeby)
- rozinky/brusinky/tmavá čokoláda
Postup
- V misce spolu smíchejte nejprve suché ingredience a potom k nim přimíchejte všechny ostatní.
- Těsto má být velmi husté, avšak pokud se vám ho nedaří promíchat pořádně, pomozte si přidáním několika lžiček vody.
- Hotové těsto formujeme do tvaru cookies a ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.
- Cookies seshora stlačíme prsty, aby byly tenčí.
- Cookies pečeme zhruba 15 minut na 175 stupňů, dozlatova.
- Po vyjmutí je ihned svrchu stlačíme vidličkou – tím získají neodolatelně křupavé okraje a jemný vnitřek.
Čas přípravy | 20 minut | |
Vydatnost | 14 porcí |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 105 KCal | |
Sacharidy | 14 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bílkoviny | 3 g | |
Tuky | 4 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
VegetariánskéZdravé dezertyBez laktózyBez vajecZdravé veganské dezertyZdravé dezerty bez vajecZdravé dezerty bez mouky a lepkuSnack bez lepkuZdravé veganské zeleninové recepty
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Diskuse k receptu
✉️ Send me your favorite recipe.
Email it to me and I will be happy to try it and publish it.