ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Mandlové jednohubky s datlovou náplní

Mandlové jednohubky s datlovou náplní

Někdy člověka přepadne starý známý pocit: Mám chuť na něco dobrého. Dal bych si něco chutného. Tehdy je důležité mít připravenou zásobu zdravých sladkostí, abyste si případné mlsání nemuseli pak vyčítat. Právě mandlové jednohubky s datlové nádivkou zastupují zdravý, rychlý a chutný dezert, dokonce bez mouky a lepku.

Sympatické mandle se právem pyšní titulem královny ořechů a datle zase titulem nejmenší zdravé sladkosti na světě. Datle jsou již samy o sobě výživným sladkým občerstvením, protože obsahují vápník, aminokyseliny, mangan, měď, hořčík, železo, draslík i fosfor. Při takovém složení by bylo hříchem nevymyslet skvělou recepturu, kterou datlová nádivka rozhodně je. Mandle zase účinně působí proti cukrovce, podporují zdravé srdce, kosti a zuby. Prospívají vašemu mozku a pokud chcete mlsat a hubnete, mandle vám s tím rády pomohou.

Vyzkoušejte tuto neodolatelnou kombinaci jemně křupavého mandlového základu, naplněného sladkou a šťavnatou datlovou náplní. Tyto malé mandlové sušenky jsou ideální svačinkou během dne a také se hodí jako nutričně hodnotné občerstvení na túry. Dokonalé skloubení chutí v tomto malém dezertu vás jistě příjemně překvapí. Veganskou verzi připravíte jednoduše, zaměníte med za jiné vhodné sladidlo.

Tyto chutné a zdravé mandlové sušenky s datlovou nádivkou jsou jemně křupavým a vláčným dezertem, který se skvěle hodí k čaji, kávě nebo sklence mléka.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Všechny suroviny na těsto spolu smícháme v míse a dáme odležet na 30 minut do lednice.
  2. V mixéru zatím rozmixujeme datle spolu s citronovou šťávou a vanilkovým extraktem na pastu.
  3. Těsto vyndáme z lednice a položíme ho na plech vyložený papírem na pečení.
  4. Přikryjeme ho druhým papírem na pečení a vyválíme do tvaru obdélníku. Čím užší a delší obdélník uděláte, tím více jednohubek vám z těsta vznikne.
  5. Když je těsto vyválené, naneseme na něho podélně náplň zhruba 0,5 cm od jednoho kraje.
  6. Druhou stranu těsta (na které není náplň) přeložíme přes náplň a zarovnáme okraje.
  7. Vzniklou rolku opatrně rozkrájíme nožem na malé kousky (neoddělujeme je od sebe, rozpadly by se) a dáme péct na 180 stupňů po dobu 10-15 minut, dohněda.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy25 minut
Vydatnost12 krajíců
Nutriční hodnoty / 1 krajíc
KCal130 KCal
Sacharidy10 g
Vláknina2 g
Bílkoviny3 g
Tuky9 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu