
Jablečno-řepový salát s fetou
Velmi chutný salát plný vitamínů z červené řepy, jablek a křenu, doplněný o sýr feta a křupavé oříšky. Tento zdravý jablečno-řepový salát s feta sýrem se určitě vyplatí vyzkoušet, ať už jako lehkou večeři nebo jako přílohu k masitým jídlům.
Jednoduchý jablečno-řepový salát s fetou doporučuji připravit také například během Vánoc nebo Velikonoc, kdy se náramně hodí nejen jako zdravý předkrm, ale také jako zdravá příloha k jídlům, zejména těm masitým. Salát můžeme podávat uložený například na špenátových listech. Červenou řepu vaříme ve vodě neoloupanou, díky čemuž si zachová více živin.
Salát je plný vitamínů, minerálů a také bílkovin a zdravého tuku, díky čemuž vás i menší dávka salátu dobře zasytí. Navíc u tohoto receptu by měli zpozornět všichni sportovci, protože bylo prokázáno, že červená řepa pomáhá zlepšovat sportovní výkon a také snížit krevní tlak. Díky vyššímu obsahu vlákniny salát pomůže i s trávením.
Určitě tento skvělý salát vyzkoušejte, jsem si jistá, že si kombinaci červené řepy a jablek s feta sýrem a křupavými ořechy zamilujete. Nejlépe chutná, když se všechny jeho chutě propojí po odležení v chladničce.
Ingredience
- 2 jablka
- 2 červené řepy
- 2-3 lžíce křenu (čerstvě nastrouhaný nebo sterilizovaný)
- 50 g vlašských ořechů (doporučuji tyto)
- 100 g sýru feta
- hrst baby špenátu
Postup
- Červenou řepu uvaříme ve slupce doměkka.
- Po vychladnutí ji oloupeme a rozmixujeme na pyré.
- Jablka nastrouháme a přidáme k pyré, vše promícháme.
- Přimícháme 2-3 lžíce nastrouhaného nebo sterilizovaného křenu, vlašské ořechy a nadrobený feta sýr.
- Salát podáváme s trochou čerstvého baby špenátu.
Čas přípravy | 25 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 182 KCal | |
Sacharidy | 13 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bílkoviny | 7 g | |
Tuky | 11 g |