
Fitness langoše (pečené)
Pokud máte rádi langoše, ale jejich klasická verze je těžká pro váš žaludek, a samozřejmě hledáte zdravější a dietnější alternativu, toto je recept pro vás. Vyzkoušejte tyto pečené fitness langoše s nižším obsahem tuku, vyšším obsahem bílkovin a vlákniny. Jejich těsto je krásně vláčné a také dobře zasytí. Jsem toho názoru, že část, která dává langošům svou příznačnou chuť je hlavně obloha, takže tímto kompromisem nic nezkazíte. Můžete si však vychutnat langoše bez výčitek. A nezapomeňte na pořádnou dávku česneku ;)
Jelikož mají tyto langoše nižší obsah kalorií, můžete si je klidně dát k obědu, ale i k večeři. Jejich příprava trvá jen pár minut, takže si je můžete připravit i na poslední chvíli, když vás přepadne chuť na tuto maďarskou klasiku. A znáte snad někoho, kdo nemá rád langoše? Ani já ne! Potěšte o víkendu celou rodinu a připravte jim tyto fit langoše, které chutnají výborně a nezatíží žaludek. V této fit verzi si na nich pochutnají i všichni příznivci zdravého jídelníčku a štíhlé linie.
Tyto fitness langoše připravíte bez kynutí, což dělá jejich přípravu o to jednodušší. Potom už jen zbývá vybrat si oblíbenou oblohu a hotová pochoutka je na světě. Dobrou chuť.
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- 200 g hladké špaldové mouky (doporučuji tuto)
- 150 g bílého jogurtu (nebo kefíru)
- 1 PL olivového oleje (doporučuji tento)
- 1 PL prášku do pečiva
- 1/2 ČL mořské soli
- Volitelné oblohy:
- kečup bez cukru
- bílý jogurt
- prolisovaný česnek
- strouhaný sýr
- čerstvá mozzarella
Postup
- Všechny suroviny na těsto pořádně utřeme dohromady nejdříve vařečkou a následně zamícháme i rukou.
- Z těsta tvarujeme rukou tenčí langoše, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. (V tomto kroku můžeme horní část langošů jemně potřít nebo postříkat trochou olivového oleje - budou se tak ještě více chuťově podobat klasickým langošům).
- Langoše pečeme 10 minut při 200 stupních.
- Následně langoše potřeme a ozdobíme zvolenou oblohou a podáváme teplé.
Čas přípravy | 20 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 418 KCal | |
Sacharidy | 55 g | |
Vláknina | 10 g | |
Bílkoviny | 14 g | |
Tuky | 10 g |