Vynikající recept na domácí bezlepkové lokše, které budete mít hotové za 20 minut - snadno a rychle. Skvěle se hodí jako příloha k husté fazolové polévce nebo jako wrap, který můžete naplnit oblíbenou náplní a použít jako tortillu.
Doporučuji, abyste z receptu nevynechali žádnou ingredienci, protože každá z nich hraje v receptu důležitou roli. Základ těsta tvoří rýžová a kukuřičná mouka spolu s bramborovým škrobem. Pokud jste zvyklí připravovat bezlepkové recepty doma, neměly by vám tyto ingredience chybět. Psyllium spolu s vodou vytvoří hustý gel, který zajistí, že bezlepkové těsto bude krásně držet pohromadě.
Z těsta vyšly 3 lokše, takže pokud jich chcete připravit více, musíte ingredience znásobit. Hotové lokše můžete potřít prolisovaným česnekem a trochou oleje, mňam! Skvěle se hodí jako příloha k fazolové polévce nebo jako wrap, který můžete naplnit libovolnou náplní (já mám nejraději masovou). Tak si to užijte, doufám, že se vám recept bude líbit :)
Lokše chutnají nejlépe čerstvé, ale vydrží 2-3 dny, doporučuji je skladovat v uzavíratelném sáčku. Druhý den je znovu ohřejte na pánvi a pokropte je trochou vody.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!