
Cizrnové těstoviny bez mouky
Italský večer už klepe na dveře, ale vy jste akorát zahájili bezlepkový týden nebo i dva? Nezoufejte. Pro všechny nadšence zdravé alternativy mouky představuji recept na cizrnové těstoviny. A nemějte strach, chutnají opravdu výborně.
Tyto vynikající domácí těstoviny bez mouky jsou plné bílkovin, vlákniny pro lepší trávení, obsahují mnoho vitamínů a minerálů a zároveň méně sacharidů. Navíc jsou velmi rychle hotové, a to už do 15 minut i s vařením. Ano, je to neuvěřitelné, ale v tomto případě skutečně možné! Představa rychlé a nutričně hodnotné večeře nebyla nikdy dostupnější.
Cizrna je skutečný bílkovinný král a v kuchyni s ním vykouzlíte mnoho rychlých, zdravých a jednoduchých receptů. Vyzkoušejte tyto zdravé cizrnové těstoviny, které můžete velmi rychle připravit naslano i nasladko, například s brynzou, tvarohem, cottage sýrem, mletými ořechy či kvalitním džemem a vykouzlit tak z nich zdravou večeři či oběd. Těstoviny z cizrny jsou trochu tužší než těstoviny z mouky, avšak velmi chutné a skvěle zasytí. Navíc mají příjemnou, jemně oříškovou chuť.
Zdravé cizrnové těstoviny bez mouky díky své hlavní ingrediencí obsahují potřebnou dávku železa a jsou vhodné i pro celiaky. Cizrnovou mouku koupíte v každém velkém supermarketu nebo v internetových obchodech se zdravými potravinami.
Ingredience
- 2 vejce
- 200g cizrnové mouky (doporučuji tuto)
Postup
- Cizrnovou mouku v misce pořádně promícháme s vajíčky a zformujeme těsto.
- Vzniklé těsto vyválíme na (cizrnovou mouku) pomoučněné desce a nakrájíme na obdélníky nebo čtverečky. Ty můžeme uprostřed stlačit a vytvořit tak tzv. motýlky.
- Nakrájené těstoviny vhodíme do vařící osolené vody a vaříme zhruba 2-3 minuty, dokud těstoviny nevyplavou na povrch.
- Těstoviny scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a podáváme teplé naslano, nasladko nebo samotné.

Čas přípravy | 15 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 438 KCal | |
Sacharidy | 43 g | |
Vláknina | 17 g | |
Bílkoviny | 26 g | |
Tuky | 12 g |