
Skořicovo-broskvová kukuřičná kaše
Chcete-li pro změnu k snídani nahradit ovesnou kaši něčím jiným, zkuste například tuto zdravou skořicovo-broskvovou kukuřičnou kaši. Rovněž vás pořádně zasytí na několik hodin a určitě si na ní i pochutnáte. Připravit si ji můžete s libovolným mlékem, ať už kravským či rostlinným (doporučuji rostlinné mléko, například ořechové, kokosové či ovesné) - stále bude chutnat výborně.
Tato zdravá kukuřičná kaše je bohatá na vitamíny B skupiny, vitamín A, D, fosfor, železo, selen i hořčík. Je ideální k snídani, protože její příprava je extrémně jednoduchá a rychlá, ale zároveň vás kaše zasytí na delší dobu a vy se tak můžete nastartovat do nového dne plni energie. Potřebujete pouze 5 ingrediencí, z toho dvě jsou samozřejmě kukuřičná kaše a vámi zvolené mléko. Kaše je slazená pouze medem, ale pokud chcete snížit množství sacharidů, můžete med vynechat či nahradit jej stévií. Skořicovo-broskvová kukuřičná kaše je nízkokalorická a nízkotučná.
Přidejte si do kaše kousek skořice, která ji obohatí o novou chuť a vůni. Tato kukuřičná kaše je výborná s nakrájenou broskví, ale použít můžete samozřejmě jakékoli jiné oblíbené ovoce. Posypte ji ještě ořechy, rozinkami, případně dalším sušeným ovocem a podávejte teplou. Samozřejmě, můžete si vytvořit i jiné verze podle vaší fantazie - kukuřičnou kaši k snídani si určitě zamilujete :)
Ingredience
- 1/4 hrnku polenty (kukuřičná krupice)
- 1 hrnek mléka (libovolného)
- 1 PL medu (doporučuji tento)
- 1 broskev
- 1/2 ČL lžičky skořice (doporučuji tuto cejlonskou)
Postup
- Polentu v kastrůlku smícháme se skořicí, medem a mlékem a za stálého míchání přivedeme kaši k varu.
- Trochu stáhneme plamen a mícháme tak dlouho, dokud nedosáhneme požadované konzistence.
- Pokud je zapotřebí, přilijeme ještě trochu mléka. Hotovou kaši nalijeme do misky, povrch ozdobíme nakrájenou broskví a servírujeme.
- Na závěr kaši můžeme posypat rozinkami a ořechy.
Čas přípravy | 10 minut | |
Vydatnost | 1 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 320 KCal | |
Sacharidy | 63 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bílkoviny | 12 g | |
Tuky | 1 g |