ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Nepečený makový cheesecake

Nepečený makový cheesecake

Pokud jste také milovníky máku, tento nepečený makový cheesecake ve fit verzi nesmí uniknout vaší pozornosti. Je plný bílkovin, připravíme si jej bez přidaného cukru a oproti klasickým cheesecakeům obsahuje i méně tuku. Na chuti mu to ovšem vůbec neubírá, pojďte se o tom přesvědčit také.

Aby byl cheesecake bez cukru, osladila jsem ho xylitolem. Použít můžete i jiné vámi preferované sladidlo. Na korpus jsem použila sušenky Gullón bez cukru, které jsem rozmixovala jen s trochou vody. Korpus krásně držel pohromadě a vůbec se nemrvil, nebylo třeba přidat ani žádný olej. Kromě toho, že jsou tyto sušenky bez cukru, naleznete v nich také množství vlákniny.

Základ krému tvoří tvaroh, díky kterému dostaneme zákusek plný bílkovin. Pro chuť a extra krémovost jsem do krému přidala i cream cheese v light verzi a zakysanou smetanu, která mu iv malém množství dodá ještě lepší chuť.

Krém vám pěkně zatuhne pomocí želatiny nebo ztužovače krémů. Ztužovač krémů však obsahuje přidaný cukr.

Makový cheesecake doporučuji podávat s malinami, je to vynikající kombinace! :)

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 500 g roztíratelného nízkotučného tvarohu
  • 200 g cream cheese light (syrokrém)
  • 150 g zakysané smetany
  • 80 g mletého máku
  • 150 g xylitolu nebo erytritolu
  • 50 g želatinového ztužovače krémů (nebo 20 g čiré želatiny)
  • 200 g ovoce (maliny nebo jiné)
  • na korpus:
  • 245 g (1 balení) sušenek Gullón Sugar Free Digestive (doporučuji tyto)
  • 100 ml vody
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Sušenky rozmixujeme najemno v sekáčku nebo food processoru spolu se 100 ml vody.
  2. Sušenkovou směs pořádně zamačkáme rukou na spodek dortové formy (o průměru cca 20 cm).
  3. V misce si smícháme tvaroh, cream cheese, zakysanou smetanu, xylitol, pomletý mák a ztužovač. Pokud použijeme rozehřátou želatinu, nejprve ji rozmícháme s 20 ml horké vody, přidáme do ní lžíci krému a pak rozehřátou želatinu vmícháme do celého krému.
  4. Krém pořádně utřeme pomocí metličky, a poté jej navrstvíme na připravený korpus.
  5. Cheesecake odzdobíme ovocem a dáme ho ztuhnout do chladničky, ideální na noc (minimálně však na 4 hodiny).

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy15 minut
Vydatnost12 porcí
Nutriční hodnoty /
KCal240 KCal
Sacharidy26 g
Vláknina4 g
Bílkoviny10 g
Tuky8 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu