
Marcipánovo-ovocné košíčky
Díky tomuto receptu nebudete v kuchyni už jen marcipánovou panenkou, ale šikovnou cukrářkou, která jednoduše a s láskou připraví sladké a chutné marcipánovo-ovocné košíčky.
Zdravý marcipán dokážete klidně zhotovit i doma, potřebujete k tomu jen 3 běžné ingredience: mandle bez slupky, kokosový olej a tekuté sladidlo (například med). Tato vláčná cukrářská hmota je původem z Itálie a již v dávných dobách velkolepě zdobila vynikající dorty. Základní složkou našeho marcipánu jsou mandle, které bojují proti cukrovce, podporují zdravé srdce a kosti, přátelí se s naším mozkem a jsou skvělým pomocníkem i při hubnutí. Sladkého marcipánu se nemusíte bát, i ten si totiž dokážeme připravit zdravě.
Svěží ovocnou polevu tohoto dezertu tvoří drobné lesní ovoce, jako jsou jahody, maliny a borůvky, které doplní marcipánového-ovocné košíčky o zdravou, šťavnatou chuť, která je plná vitamínů a živin. Košíčky jsou skvělým rychlým pohoštěním, pokud máte potřebu mlsat nebo nabídnout blízkým neobyčejný dezert. Výborně se hodí i k teplým nápojům a dotvoří pohodovou atmosféru výjimečných chvil.
Ingredience
- 150g mandlí (nejlépe bez slupky) (doporučuji tyto)
- 2 PL medu (doporučuji tento)
- 1 PL rozpuštěného kokosového oleje (doporučuji tento)
- 200g ovoce (jahody, maliny, borůvky..)
- 4 PL vody
- 2 PL 100% želatiny v prášku
- 1 PL medu (volitelné)
Postup
- Mandle, rozpuštěný kokosový olej a zvolené tekuté sladidlo spolu pořádně rozmixujeme v mixéru co nejvíce dohladka.
- Vzniklou marcipánovou hmotu zatlačíme na spodek silikonových košíčků nebo jiných silikonových formiček a dáme je do mrazáku.
- Zatím připravíme ovocnou polevu – ovoce spolu s vodou ohřejeme v hrnci po dobu zhruba 3 minut a následně ho rozmixujeme ručním mixérem nebo rozmačkáme vidličkou.
- Do ovoce přimícháme želatinu v prášku, případně i sladidlo a znovu ho ohřejeme. Ovocnou směs odstavíme z tepla těsně před varem.
- Vzniklou ovocnou směs necháme chvíli vychladnout a potom ji dávkujeme do košíčků na marcipánovou část.
- Hotové košíčky dáme alespoň na 8 hodin do lednice a před konzumací je můžeme dozdobit ovocem.

Čas přípravy | 15 minut | |
Vydatnost | 6 porcí |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 186 KCal | |
Sacharidy | 9 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bílkoviny | 6 g | |
Tuky | 14 g |