ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Kokosové řezy se žloutkovým pudinkem

Kokosové řezy se žloutkovým pudinkem

Zajímavé, sladké a chutné dezerty s kokosem jsou mým šálkem kávy. Ráda je připravuji a vymýšlím, protože jsou zdravé, jednoduché a jak už jistě víte, kokos zbožňuji. Pokud jste milovníkem kokosu a domácího pudinku i vy, recept na kokosové řezy se žloutkovým pudinkem bez mouky a lepku získá vaše srdce.

Křupavé kokosové těsto zhotovíme ze tří skutečně výživných a oblíbených surovin: med, bílek a kokos, čímž recept dodá zdraví prospěšnou sílu, tělo energii bez ukládání zbytečných kil a srdce sladké pohlazení rozplývající se na jazyku.

Pravý domácí žloutkový pudink na tyto kokosové řezy připravíte velmi jednoduše. Nepotřebujete k tomu žádný škrob ani rafinovaný cukr či jiná prášková dochucovadla. Hlavní ingrediencí je zde opět kokos, který prospívá trávení i játrům, takže s ním není mlsání hříchem, a skvělou chuť pudinku dotvářejí žloutky a léčivý med v kombinaci s mlékem.

V rámci udržení konzistence pudinku použijeme želatinu a zdravější verzi mouky, oblíbenou cizrnovou, a na zjemnění vanilkové chuti pudink obohatíme o bílý jogurt, který nám na oplátku dodá potřebné bílkoviny a posílí naše kosti vápníkem.

Kokosové řezy se žloutkovým pudinkem se výborně hodí jako nedělní chutný koláček po zdravém obědě nebo také jako sladká snídaně pro úspěšný start do nového dne.

1 hrnek = 250 ml

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Nejdřív připravíme těsto na řezy.
  2. Bílky smícháme v míse spolu s kokosem a sladidlem. Pro tento recept není nutné vyšlehat je zvlášť.
  3. Vzniklé těsto nalijeme do papírem na pečení vyložené formy.
  4. Pečeme 20 minut na 175 stupňů dozlatova.
  5. Dokud se těsto peče, připravíme žloutkový pudink.
  6. Želatinu v hrnci smícháme s 5 PL vody a necháme nabobtnat.
  7. Potom přidáme žloutky, sladidlo, vanilkové aroma a pořádně promícháme.
  8. Přidáme mléko smíchané s moukou z cizrny a vzniklou hmotu za stálého míchání vaříme.
  9. Když pudink začíná vřít, přidáme kokos.
  10. Po 3 minutách odstavíme pudink z tepla a přimícháme do něj bílý jogurt. Ten zjemní chuť pudinku.
  11. Když je těsto hotové a vychlazené, rozkrájíme ho na polovinu a jednu část uložíme do menší nádoby/formy.
  12. Na tuto vrstvu nalijeme žloutkový pudink a přikryjeme druhou částí kokosového těsta.
  13. V uzavřené nádobě odložíme na noc nebo alespoň na 7 hodin do lednice a necháme ztuhnout.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy25 minut
Vydatnost8 krajíců
Nutriční hodnoty / 1 krajíc
KCal170 KCal
Sacharidy17 g
Vláknina2 g
Bílkoviny7 g
Tuky9 g

Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže

SvačinaBez lepkuBez ořechůKokosZdravé dezerty bez ořechůDezerty s kokosem
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu