ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Karamelovo-čokoládové tyčinky

Karamelovo-čokoládové tyčinky

Máte rádi sladké tyčinky? Pak vyzkoušejte tuto zdravější alternativu - jednoduché a výživné karamelovо-čokoládové tyčinky bez mouky. Zkuste vyměnit komerční sladkosti s cukrem a ztuženým tukem za tyto zdravé tyčinky bez rafinovaného cukru, plné kvalitních surovin, minerálů a zdraví prospěšných tuků. Chutnají opravdu fantasticky a v průřezu vypadají dokonale!

Tyčinky jsou slazené datlemi a medem a díky ovesným vločkám a kokosové mouce jsou obohaceny o vlákninu. Jsou celkem syté, takže se vám při nich nestane to, co u jejich kupované verze - nebudete mít nutkání sníst celou dávku tyčinek na posezení. Pokud doma nemáte mandlové máslo, níže najdete velmi jednoduchý návod, jak si ho připravit. Případně jej můžete nahradit i arašídovým či kešu máslem.

  • Mandlové máslo vyrobíte velmi jednoduše. Potřebujete k tomu pouze mandle a hodně trpělivosti. Mandle mixujeme v sekáčku potravin 15-20 minut na vysokých otáčkách. Nejjednodušší to je s dvěma a více hrníčky mandlí. Pokud se rozsekané mandle během mixování přilepí na kraje mixéru, je třeba je přidat ke zbylé hmotě.

Dopřejte si tyto zdravé a na přípravu jednoduché domácí karamelovo-čokoládové tyčinky, zamilujete si je hned při prvním ochutnání.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).

Ingredience

Postup

  1. Ovesné vločky rozmixujeme na hladkou mouku.
  2. V misce je smícháme s kokosovou moukou, medem, rozpuštěným kokosovým olejem a vanilkovým extraktem.
  3. Vznikne husté těsto, které naneseme do malé formy (průměr 15 cm) vyložené pečícím papírem nebo nastříkané olejem (olej ve spreji).
  4. Těsto pečeme 15 minut na 180 °C dozlatova.
  5. Zatímco pečeme těsto, připravíme si karamelovou náplň.
  6. Mandlové máslo s datlemi a lžičkou vanilkového extraktu rozmixujeme dohladka (zhruba 5 minut).
  7. Tuto náplň rozetřeme na vychladlé upečené těsto.
  8. Jako poslední ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s lžičkou kokosového oleje.
  9. Rozpuštěnou čokoládou polijeme povrch koláče a necháme ztuhnout v mrazničce po dobu 30 minut.
  10. Poté můžeme koláč nakrájet na tenké tyčinky.
  11. Tip: koláč z mrazničky přendáme do lednice, necháme jej odležet přes noc a tyčinky krájíme až následující den.
  12. Tyčinky skladujeme v lednici ve vzduchotěsné nádobě.
Kniha Fit recepty 2
Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).
Koupit knihu
Čas přípravy30 minut
Vydatnost10 tyčinek
Nutriční hodnoty/ 1 tyčinka
KCal175 KCal
Sacharidy17 g
Vláknina3 g
Bílkoviny3 g
Tuky10 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu