
Hovězí závitky se sušenými švestkami
Tentokrát vám přináším recept na vynikající hovězí závitky se sušenými švestkami, na kterých si jistě pochutná celá rodinka. Vyzkoušejte tento chutný, bezlepkový oběd nebo večeři s vysokým obsahem bílkovin.
Recepty se švestkami a povidly jsem odjakživa milovala. Výjimkou nebyly ani slané a masité recepty, ve kterých se používaly švestky. Kombinace hovězího masa a švestek je podle mě naprosto dokonalá. Tento recept je poměrně jednoduchý na přípravu, zabere vám jen několik minut. Masíčko je po dušení krásně měkké a šťavnaté.
Nejraději tyto hovězí závitky podávám s rýží a zeleninovým salátem, ale použít můžete i jáhly, brambory nebo quinou. V případě, že nemáte cizrnovou mouku, omáčku můžete zahustit i jakoukoli jinou moukou nebo škrobem. Obvykle slaninu ve svých fit receptech vůbec nepoužívám, avšak tento konkrétní recept si bez ní neumím představit. Pokud byste přesto chtěli připravit dietnější verzi bez slaniny, můžete ji nahradit prosciutto nebo jinou kvalitní šunkou.
Ingredience
- 2 hovězí steaky
- 4-6 ks sušených švestek
- 2 plátky šunky
- 1 PL olivového oleje (doporučuji tento)
- cibule
- mořská sůl
- pepř
- na omáčku:
- 1PL cizrnové mouky
- 5 PL mléka
- pepř
Postup
- Hovězí plátky naklepeme.
- Následně je podle chuti osolíme a okořeníme.
- Na každý plátek masa položíme šunku, pár sušených švestek a srolujeme.
- Rolku propíchneme párátkem.
- Mezitím zlehka opražíme cibuli na trošce oleje v hrnci nebo v hluboké pánvi.
- Přidáme připravené rolky a podlijeme je vodou. Rolky dusíme doměkka zhruba 30 minut.
- Občas zkontrolujeme, jestli je voda stále v hrnci a případně ji dolijeme.
- Když jsou rolky hotové, vyndáme je a do výpeku přimícháme mléko smíchané s cizrnovou moukou a kořením.
- Omáčku necháme projít varem a nakonec s ní polijeme rolky.
- Podáváme s hnědou rýží a zeleninou.
Čas přípravy | 40 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 315 KCal | |
Sacharidy | 12 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bílkoviny | 35 g | |
Tuky | 13 g |