Celozrnné čokoládové taštičky s kakaovými boby - Pain au Chocolat
Sdílej tento recept s přáteli:
Máte rádi francouzské pečivo? Co takhle připravit ho ve zdravější verzi? Vyzkoušejte tyto chutné celozrnné čokoládové taštičky s kakaovými boby.
Je to méně kalorická verze originálního francouzského pečiva "pain au chocolat" s nižším obsahem tuku a cukru, vyšším obsahem bílkovin, vlákniny a také minerálů a antioxidantů - díky kakaovým bobům. Navíc, jejich výhodou oproti klasickému receptu je, že vás i dobře zasytí, nedodají vám jen prázdné kalorie. Pokud nemáte po ruce kakaové boby, taštičky samozřejmě můžete naplnit i kostkou hořké čokolády. Ta se krásně roztaje.
A když jste si stále mysleli, že příprava domácího pečiva je náročná, snad vás díky tomuto receptu přesvědčím o opaku - příprava těchto čokoládových taštiček je totiž tak jednoduchá, že ji zvládne i úplný začátečník. A co je nejlepší? Nečeká vás žádné válení ani komplikované skládání. Jednoduše si těsto rozdělíte na pár částí, které zpracujete rukou, do středu těsta vložíte kousek čokolády či bobů a těsto po stranách slepíte. Jednoduché, že?
Namísto třtinového cukru můžete v receptu použít i stévii , případně xylitol (doporučuji tento) .
Zpestřete víkendové ráno touto dobrotou, určitě zmizí rychlostí blesku.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!