
Celozrnné čokoládové taštičky s kakaovými boby - Pain au Chocolat
Máte rádi francouzské pečivo? Co takhle připravit ho ve zdravější verzi? Vyzkoušejte tyto chutné celozrnné čokoládové taštičky s kakaovými boby.
Je to méně kalorická verze originálního francouzského pečiva "pain au chocolat" s nižším obsahem tuku a cukru, vyšším obsahem bílkovin, vlákniny a také minerálů a antioxidantů - díky kakaovým bobům. Navíc, jejich výhodou oproti klasickému receptu je, že vás i dobře zasytí, nedodají vám jen prázdné kalorie. Pokud nemáte po ruce kakaové boby, taštičky samozřejmě můžete naplnit i kostkou hořké čokolády. Ta se krásně roztaje.
A když jste si stále mysleli, že příprava domácího pečiva je náročná, snad vás díky tomuto receptu přesvědčím o opaku - příprava těchto čokoládových taštiček je totiž tak jednoduchá, že ji zvládne i úplný začátečník. A co je nejlepší? Nečeká vás žádné válení ani komplikované skládání. Jednoduše si těsto rozdělíte na pár částí, které zpracujete rukou, do středu těsta vložíte kousek čokolády či bobů a těsto po stranách slepíte. Jednoduché, že?
Namísto třtinového cukru můžete v receptu použít i stévii , případně xylitol (doporučuji tento) .
Zpestřete víkendové ráno touto dobrotou, určitě zmizí rychlostí blesku.
Ingredience
- 1 HR celozrnné mouky (doporučuji tuto)
- 1/2 HR bílého řeckého jogurtu
- 1/4 HR jablkového pyré
- 2 PL třtinového cukru (nebo 1/3 ČL stévie)
- 1 ČL prášku do pečiva
- 2 PL změklého másla (nebo ghee)
- 1/3 HR kakaových bobů (nebo hořké čokolády) (doporučuji tyto)
Postup
- V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, jogurtem, jablkovým pyré a změklým (ne rozpuštěným) máslem.
- Ručně zpracujeme těsto bez hrudek, které rozdělíme na 8 menších částí.
- Každý kousek těsta zpracujeme rukou, naplníme kakaovými boby (nebo hořkou čokoládou) a slepíme.
- Naplněné taštičky ukládáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme 20 minut na 220 stupňů.
- • Pokud v receptu použijete čokoládu – rozpustí se uvnitř
- • Pokud použijete kakaové boby – změknou, ale nerozpustí se

Čas přípravy | 30 minut | |
Vydatnost | 8 porcí |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 153 KCal | |
Sacharidy | 17 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bílkoviny | 4 g | |
Tuky | 7 g |