
Brownie cheesecake s třešněmi
Máte rádi cheesecake i brownies a nedokážete se rozhodnout, kterou z těchto dvou pochoutek si připravit? Udělejte si je 2 v 1! S tímto úžasným zdravým brownie cheesecakem s třešněmi si užijete perfektní spojení chutí.
Nejenže tento fit dezert vypadá úžasně lákavě, ale je také zdravý a neodolatelně chutný. Cheesecake vrstva dodá čokoládovému základu svěží chuť a třešně poskytnou příjemnou, sladkou tečku na závěr. Zdravý brownie cheesecake je poměrně nízkokalorický a nízkotučný dezert, protože obě vrstvy jsou připraveny v dietnější verzi oproti jejich klasickým recepturám. Jablečné pyré v brownie vrstvě nahradí velkou část oleje, které se v brownies běžně používá a na oslazení použijeme med, rovněž v menším množství. V cheesecake části zase namísto cream cheese použijeme nízkotučný řecký jogurt, který má mnohem nižší obsah tuku a vysoký podíl bílkovin, ve spojení s jemným tvarohem, který je na tom podobně. Navíc je tento zdravý zákusek jednoduchý na přípravu.
Vyzkoušejte tento chutný a zdravý brownie cheesecake s třešněmi. Uvidíte, že ze stolu zmizí rychlostí blesku.
Ingredience
- na brownie:
- 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky (doporučuji tuto)
- 5 PL kakaa/karobu (doporučuji tohle)
- 1/2 hrnku jablečného pyré (doporučuji toto)
- 1/2 hrnku medu (doporučuji tento)
- 2 vejce
- 1 PL kokosového oleje (doporučuji tento)
- špetka prášku do pečiva (doporučuji tento)
- špetka mořské soli
- na cheesecake polevu:
- 250 g řeckého jogurtu
- 5 PL jemného tvarohu
- 2 PL medu/xylitolu (doporučuji tento)
- 1 vejce
- 100 g třešní (případně jiné ovoce)
- 1 PL tmavých čokoládových kousků
Postup
- V misce smícháme celozrnnou mouku s kakaem, práškem do pečiva a špetkou soli.
- Do sypkých ingrediencií zamícháme med, jablečné pyré, vejce a rozehřátý kokosový olej.
- Vzniklé těsto nalijeme do pečícím papírem vyložené formy (rozměr zhruba 20x20 cm) a pečeme 10 minut na 180 °C.
- Zatím v další misce připravíme cheesecake polevu rozmícháním jogurtu, zakysané smetany, medu nebo jiného libovolného sladidla a vajíčka.
- Po 10 minutách pečení brownie vyndáme, nalijeme na něj cheesecake polevu a povrch posypeme vypeckovanými a na půlky nakrájenými třešněmi a tmavými čokoládovými kousky.
- Pečeme dalších 20-25 minut na 180 °C.
- Po dopečení necháme koláč vychladnout, následně ho položíme alespoň na 2 hodiny do lednice, ať pořádně ztuhne.
- Poté nakrájíme a servírujeme.
Čas přípravy | 50 minut | |
Vydatnost | 16 krajíců |
Nutriční hodnoty / 1 krajíc | ||
KCal | 100 KCal | |
Sacharidy | 17 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bílkoviny | 4 g | |
Tuky | 2 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
NízkotučnéVegetariánskéZdravé dezertyVejceNízkokalorické dezerty
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Diskuse k receptu
✉️ Send me your favorite recipe.
Email it to me and I will be happy to try it and publish it.