ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Brownie cheesecake s třešněmi

Brownie cheesecake s třešněmi

Máte rádi cheesecake i brownies a nedokážete se rozhodnout, kterou z těchto dvou pochoutek si připravit? Udělejte si je 2 v 1! S tímto úžasným zdravým brownie cheesecakem s třešněmi si užijete perfektní spojení chutí.

Nejenže tento fit dezert vypadá úžasně lákavě, ale je také zdravý a neodolatelně chutný. Cheesecake vrstva dodá čokoládovému základu svěží chuť a třešně poskytnou příjemnou, sladkou tečku na závěr. Zdravý brownie cheesecake je poměrně nízkokalorický a nízkotučný dezert, protože obě vrstvy jsou připraveny v dietnější verzi oproti jejich klasickým recepturám. Jablečné pyré v brownie vrstvě nahradí velkou část oleje, které se v brownies běžně používá a na oslazení použijeme med, rovněž v menším množství. V cheesecake části zase namísto cream cheese použijeme nízkotučný řecký jogurt, který má mnohem nižší obsah tuku a vysoký podíl bílkovin, ve spojení s jemným tvarohem, který je na tom podobně. Navíc je tento zdravý zákusek jednoduchý na přípravu.

Vyzkoušejte tento chutný a zdravý brownie cheesecake s třešněmi. Uvidíte, že ze stolu zmizí rychlostí blesku.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).

Ingredience

  • na brownie:
  • 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 5 PL kakaa/karobu (doporučuji tohle)
  • 1/2 hrnku jablečného pyré
  • 1/2 hrnku medu
  • 2 vejce
  • 1 PL kokosového oleje (doporučuji tento)
  • špetka prášku do pečiva
  • špetka mořské soli
  • na cheesecake polevu:
  • 250 g řeckého jogurtu
  • 5 PL jemného tvarohu
  • 2 PL medu/xylitolu (doporučuji tento)
  • 1 vejce
  • 100 g třešní (případně jiné ovoce)
  • 1 PL tmavých čokoládových kousků

Postup

  1. V misce smícháme celozrnnou mouku s kakaem, práškem do pečiva a špetkou soli.
  2. Do sypkých ingrediencií zamícháme med, jablečné pyré, vejce a rozehřátý kokosový olej.
  3. Vzniklé těsto nalijeme do pečícím papírem vyložené formy (rozměr zhruba 20x20 cm) a pečeme 10 minut na 180 °C.
  4. Zatím v další misce připravíme cheesecake polevu rozmícháním jogurtu, zakysané smetany, medu nebo jiného libovolného sladidla a vajíčka.
  5. Po 10 minutách pečení brownie vyndáme, nalijeme na něj cheesecake polevu a povrch posypeme vypeckovanými a na půlky nakrájenými třešněmi a tmavými čokoládovými kousky.
  6. Pečeme dalších 20-25 minut na 180 °C.
  7. Po dopečení necháme koláč vychladnout, následně ho položíme alespoň na 2 hodiny do lednice, ať pořádně ztuhne.
  8. Poté nakrájíme a servírujeme.
Kniha Fit recepty 2
Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).
Koupit knihu
Čas přípravy50 minut
Vydatnost16 krajíců
Nutriční hodnoty/ 1 krajíc
KCal100 KCal
Sacharidy17 g
Vláknina2 g
Bílkoviny4 g
Tuky2 g

Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže

NízkotučnéVegetariánskéZdravé dezertyVejceNízkokalorické dezerty
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu