ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Výborný nepečený citronový cheesecake

Výborný nepečený citronový cheesecake

Výborný, nadýchaný, nepečený citronový cheesecake. Tento cheesecake je pro změnu s použitím smetanového sýra Philadelphia a korpus je tvořen z celozrnných sušenek. Jeho přednostmi oproti běžným cheesecakům je však stále nižší obsah kcal, cukru, tuku a vyšší obsah bílkovin. Určitě ho zkuste, jeho svěží chuť potěší vaše chuťové pohárky, a to zejména během léta.

Tento nepečený citronový cheesecake je jednoduchý na přípravu. Jako základ náplně použijeme nízkotučný řecký jogurt a cream cheese (tedy smetanový sýr). Osladit ho můžeme třtinovým cukrem nebo pro dietnější verzi xylitolem, v takovém případě bude obsahovat ještě méně sacharidů a cukru. V případě, že byste v něm chtěli ještě více navýšit obsah bílkovin, můžete do nádivky zamíchat i odměrku proteinového prášku (nejlépe s příchutí vanilka nebo citron). Na závěr rada - do tohoto cheesecaku přidávám i čerstvý ananas, který udělá tento zákusek o něco exotičtějším.

Každý jeden kousek tohoto zdravého citronového cheesecaku vás okouzlí jemným citronovým aromatem a lahodně krémovou chutí. Pokud máte rádi kyselejší dezerty, u tohoto si rozhodně přijdete na své.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 300 g řeckého jogurtu
  • 220 g 2% pomazánkového sýra (Philadelphia)
  • 40 g třtinového cukru (nebo xylitolu, glukózy) (doporučuji tento)
  • 1 ČL stévie
  • šťáva ze 3 citronů
  • 2 PL želatiny (nebo agaru)
  • 150 g ananasu
  • 200 g celozrnných sušenek
  • 3-5 PL mléka
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme se třemi až pěti lžícemi mléka.
  2. Vzniklé těsto natlačíme do dortové formy (průměr zhruba 20 cm) a odložíme do lednice.
  3. Sýr Philadelphia necháme zhruba půl hodiny změknout při pokojové teplotě a následně jej utřeme s jogurtem.
  4. Ve směsi by měly být suroviny propojené a bez hrudek.
  5. Přidáme šťávu z citronů, třtinový cukr, stévii a také dvě lžíce želatiny.
  6. Hmotu šleháme alespoň 5 minut.
  7. Čim delší dobu zvolíme, tím bude nádivka nadýchanější.
  8. Hotovou nádivky nalijeme na připravený korpus a cheesecake ozdobíme kousky ananasu.
  9. Cheesecake necháme ztuhnout alespoň 5 hodin v lednici.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy15 minut
Vydatnost8 krajíců
Nutriční hodnoty / 1 krajíc
KCal235 KCal
Sacharidy31 g
Vláknina1 g
Bílkoviny10 g
Tuky9 g

Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže

NízkokalorickéBez ořechůZdravé dezerty bez ořechů
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu